Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Kudues

Emperator Hadriyanus'un Zalimliği: Kudüs'ün İmparatorluk Çağı'ndaki Dönüşümü

Hadriyanus'un İudaea'yı Roma İmparatorluğu'na Dahil Etmesi

MS 132 yılında, Kudüs, Bar Kokhba Ayaklanması'nda üç yıl boyunca Yahudiliğin başkenti olarak varlığını sürdürdü. Ancak ayaklanmanın bastırılmasının ardından İmparator Hadrianus, Yahudi halkını cezalandırmak için sert önlemler aldı. Yahudilerin Kudüs'e girmeleri yasaklandı ve şehir yıkıldı.

Hadrianus, Iudaea'yı komşu şehirlerle birleştirerek yeni bir eyalet olan Yehuda'yı kurdu. Bu yeni eyaletin başkentine Aelia Capitolina adı verildi ve Roma lejyonerleri tarafından korundu.

Saladin ve Kudüs'ün Fethi

Bir Televizyon Dizisinde Saladin'in Hayatı

2021'de yayınlanan "Kudüs Fatihi", Türk devlet kanalı TRT 1'de yayınlanan bir televizyon dizisidir. Dizi, Müslüman hükümdar Selahaddin Eyyubi'nin hayatını ve Kudüs'ü fethini anlatıyor.

Dizi, Ugur Günes, Dilin Doger, Mehmet Ali Nuroglu ve Ekin Türkmen gibi tanınmış Türk oyunculara yer veriyor.

Kudüs'ün Kutsallığı

Kudüs, Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam'ın kutsal bir şehri olarak kabul edilir. Tevrat'ta "Yeruşalayim" olarak adlandırılmayan şehir, Salem olarak anılır.

Eski Ahit'te Salem'in Kudüs olduğu yönündeki geleneksel görüş doğruysa, şehirden ilk söz Tanrı'nın İbrahim'e "İsrail'in topraklarını sana vereceğim" dediği zamana kadar uzanıyor.

Modern İsrail devletinin başkenti olan Kudüs, üç semavi din arasında kutsal bir şehir olarak önemini korumaya devam etmektedir.


Comments